Dalgatan 118

Cateringverksamhet i bra lokal

Postat 12 juni, 2016 av mattias

Om man vill ge sig in i restaurangbranschen och starta eget med till exempel en cateringfirma, så bör man redan från början vara medveten om att det krävs mängder med tillstånd och pappersarbete för att starta eget. Dessutom är det extra tufft när man ska hantera livsmedel, eftersom det är så mycket som står på spel för kunderna. Om inte allt från arbetsytor till cateringlokal håller högsta standard, så riskerar man att kunderna blir sjuka och att den svenska lagen rycker ut och stänger företaget igen. Och så tjänar man naturligtvis inga pengar.

Öppnar man dessutom catering-verksamhet i en lokal som är helt nybyggd eller inte varit godkänd för livsmedel tidigare, så har man ännu mer jobb framför sig. Men, ingenting är omöjligt. Naturligtvis går det att lösa. Ta gärna hjälp av en duktig firma med hantverkare som hjälper till med till exempel isolering. Det är ett jobb som annars kräver mycket tid och tårar, men proffsen gör det snabbt. I området kring Göteborg jobbar Svenljunga Byggnadsisolering AB som ordnar både tilläggsisolering och lösullsisolering beroende på era önskningar och behov. Här kan du läsa mer om isolering i Göteborg.

Renovera själv eller med proffshjälpIsolering

Såklart finns det många fördelar med att försöka göra mycket i den nya affärsverksamheten själv. Man har massor av utgifter i början och det kan vara väldigt frestande att snåla och satsa på att ta saken i egna händer. Man ska dock komma ihåg att det ofta kan sluta i katastrof när ens egna lösningar eller arbete havererar och man ändå måste kalla in de professionella hantverkarna. Projektet kommer alltså eventuellt ha kostat mer tid, energi och pengar i slutändan.

Bra lokal för catering

Även om det inte är tänkt att du ska ta emot ätande gäster i lokalen, som restauranger eller caféer gör, så kommer det troligtvis att komma dagar då potentiella kunder kommer förbi och vill provsmaka en bröllopsmeny eller någon kanapé till företagseventet. Alltså bör lokalen uppfylla vissa krav för att vara så professionell som möjligt:

  • Bra bord och stolar där potentiella kunder kan provsmaka mat.
  • Kontor där du kan ta emot leverantörer och andra affärsdiskussioner.
  • Fönster är alltid trevligt, dagsljus gör alla gott.
  • Ordentliga arbetsytor, behövs alltid fler än man tror.
  • Stora kylskåp där man kan ta ut hyllorna och på så sätt förvara även större grejer som tårtor.
Kategori: Isolering /