Dalgatan 118

Fest utan stress

Postat 10 april, 2016 av lasse

bjudning på österlenAllt fler börjar upptäcka fördelarna med att ta in en bra cateringfirma när det vankas kalas. Ofta kräver en födelsedagsfest eller studentskiva dagar av förberedelser, i några fall till och med veckor. Man bakar och fryser in tårtbottnar som sen ska garneras och dekoreras precis före servering. Man knådar bröd och rullar bullar som väntar på att gräddas innan gästerna kommer. Sen ska man ställa fram smör och hyvla bort kanten på osten och rensa fisk och putsa oxfilé. Det ska skalas potatis och hackas grönsaker till salladen som också måste få en dressing och sen ska bordet dukas och servetterna vikas. Som om det inte var jobbigt nog, måste man ju dessutom köpa hem all mat också! Det är helt enkelt väldigt mycket jobb med en sådan fest. Ofta kommer det också mycket folk, vilket naturligtvis ökar arbetsbördan.

Proffsens fördelar

Det som är så bra med att anlita en cateringfirma är inte bara att du slipper göra alla förberedelserna såsom handling, bakning, dukning och så vidare, utan också att du fortfarande har kontroll över hela festen. Du bestämmer tillsammans med företaget vad som ska finnas på menyn, när allting ska serveras, hur det dukade bordet ska se ut och så vidare. Det är ingen hemlighet att du anlitat hjälp med catering, men för gästerna är du fortfarande värd eller värdinna och det känns fortfarande som din fest.

På Österlen finns många cateringfirmor av skiftande kvalitet. Rönås Byakrog AB är en av de bättre med erfarna kockar som lagar fantastisk mat till betalbara priser. De har färdiga menyförslag för att underlätta för dig, men har heller inga problem med att laga vad du än önskar dig.

Intervjua matleverantören

Det är viktigt att hitta rätt cateringfirma för just dig och dina behov. Här följer exempel på ett par frågor som kan vara bra att ställa när du letar restaurang till din fest:

  • Lagas maten på plats?
  • Ingår personal? Om ja, hur många och vilken sort?
  • Kan man också hyra porslin av er?
  • När ska kalaset betalas?
Kategori: Mat /