Dalgatan 118

Saken att inte glömma inför utefesten

Postat 23 juni, 2016 av mattias

Under de korta och ofta förrädiska svenska sommarmånaderna försöker många av oss ta tillvara på varje chans att vara utomhus. De möjliga festlighetstillfällena duggar tätt från studentavslutningarna och nationaldagsfirandet i sommarens början till kräftskivorna och kanske till och med surströmmingsfesten ett par månader senare. Att kunna bjuda hem vänner och bekanta till sin egen trädgård är en lyx som inte är alla förunnad men som alltid sätter sin egen, speciella prägel på festen. Att duka borden prydligt och eventuellt förbereda en reservplan om vädrets gudar kommer på andra tankar gör nog de flesta, och likaså att försäkra sig om att maten är god och serveras när den ska. Men det som lätt glöms bort när utomhusfesten planeras är hur just själva trädgården ser ut. Det är i det läget som den som bor i landets södra del kan ha nytta av en trädgårdsarkitekt i Skåne

Snygga trädgårdar kräver kreativitet och slitträdgårdsarkitekt i skåne

En inbjudande och väl planlagd trädgård är en plats för såväl nöje som njutning, såväl allena som i grupp. Att få kontroll över diverse plantor, buskage och ogräs kan dock vara en påfrestande övning. Dels gäller det att ha tid och kreativitet till att planera hur man vill ha det, dels gäller det att ha tid och motivation till att kavla upp ärmarna och ta tag i det rent fysiska arbetet. En trädgårdsarkitekt kan hjälpa till med båda momenten och samtidigt se till att trädgården och all dess växtlighet mår bra.

En arborist och arkitekt för vård och vidareutveckling

Den som bor i Skåne kan exempelvis anlita företaget Greenwelle som i egenskap av landskapsarkitekt och arborist är expert på att skapa tilltalande och frodiga trädgårdar enligt kundens önskemål. Företaget är specialiserat inom tre områden:

  • Trädgårdsarkitekt
  • Trädbeskärning
  • Trädfällning

Detta innebär att företaget erbjuder en komplett tjänst som sträcker sig från att vårda, beskära och fälla träd till att ta fram arrangemang som involverar såväl träd som vatten och blommor. Hur delaktig kunden är bestämmer denne själv, allt som trädgårdsarkitekten behöver veta initialt är måttet på trädgården och kundens generella vision. Som regel kan företaget också ge en tidsplan som sedan följs noggrant, vilket gör det möjligt att planera arbetet så att det passar med de dagar då man vill att trädgården ska stå redo för att ta emot folk.

Kategori: Okategoriserade /